mabani

Mabani

Ontwerpers

Ann Pauwels - zilveren collectie

Waar Ann Pauwels binnenkomt, ontstaat beweging. Ann is een energieke, creatieve geest die lef en gezond verstand in de juiste dosis
combineert. Als van jongsaf aan dacht zij buiten de kaders, en dat werd haar vak. Eerst studeerde zij Toegepaste Communicatie aan het PHITC te Antwerpen om vervolgens haar licentiaat Communicatiewetenschappen te behalen aan de VUB. Zij studeerde af met het idee persverantwoordelijke te worden maar dat verliep helemaal anders. Zij ging werken in een persagentschap, werd office manager van een fotobank om terecht te komen in de financiële sector. Deze ervaringen toonden haar wat ze vooral niet meer wilde nl. anderen hun droom realiseren. Ondertussen is zij al 5 jaar zaakvoerder van het juwelenmerk Mabani en doet ze wat ze als jong meisje al deed, het tekenen van juwelen.
 

Paja Van Dyck - glazen collectie

 

Paya van Dyck

Paja van Dyck (54) is een internationaal gerenommeerde kunstenares die haar hele leven lang creatief bezig is geweest. Waar ze in de beginfase vooral hedendaagse poppencreaties ontwierp, legt ze zich sinds 2001 voornamelijk toe op de creaties van glassculpturen, aquarellen, schilderijen en 3D-projecten.

Met de oprichting van haar firma ONS11, in 2003, voegt ze daar nog de creatie van objecten en mozaïeken aan toe. Net als het verzorgen van gastcolleges en workshops. Ze schreef publicaties voor binnen- en buitenland. Haar werken zijn te bewonderen in galerijen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Alsook in private collecties.

“Kunst moet vanuit je buik komen, vooral het proces van scheppen en genieten is belangrijk. De kleuren zien vloeien, de structuur laten heersen, het werk tot leven laten komen,…
Als je jouw zinnen laat prikkelen door je emoties ontstaan de eerlijkste werken in harmonie met jezelf en de natuur”


Naast al deze creatieve uitstappen blijft ze gepassioneerd door glas. Ze maakte in 1983 kennis met het glaskralen branden toen ze werkte in Venetië. De passie voor glas heeft haar nooit meer losgelaten. Sedert 2009 speelt glas de hoofdrol in haar professionele leven.

Sinds enkele jaren ontwerpt ze ook exclusieve juwelen voor Mabani. Deze creatieve symbiose resulteert in prachtige stukken. Het grote succes van de eerste collectie heeft geleid tot een uitbreiding van de samenwerking.

 

 

 

.